Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Η πρώτη μας εκπομπή...

Όλα καλά με την πρώτη εκπομπή άντε καλή μας αρχή... Συζητάμε για το κάπνισμα και για την αρχή της γροθιάς. Ακούστε την εκπομπή εδώ.

3 σχόλια:

tsimbos είπε...

Μπράβο παιδιά, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας ! Ιδιαίτερα για το θέμα που διαλέξατε, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην συνήθη "ατζέντα" των παρατάξεων και των "επίσημων" συντονιστικών, πλην όμως απασχολεί, απ' ότι φαίνεται τις παρέες σας και τους προβληματισμούς σας. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της επόμενης εκπομπής που προαναγγείλατε, θα την περιμένουμε με αγωνία !
Ερασιτεχνική βέβαια η εκπομπή, θέλει να βελτιώσετε αρκετά πράγματα, νομίζω αυτό θα έρθει και μόνο του και με την προσπάθειά σας στις επόμενες εκπομπές ! Οι μακρόσυρτες κουβέντες κουράζουν, κάποια τεχνικά θεματάκια θέλουν προσοχή, λίγη μουσική ή κάποιο τραγουδάκι στο ενδιάμεσο ξεκουράζει, κλπ.
Εκείνο που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι η αναφορά για το ξύλο που φορτώνουν οι "αναγνωρισμένοι" του τζούρα club στους νεοεισερχόμενους. Συμβαίνουν πράγματι τέτοιες καταστάσεις ? Τι σόι μαφιόζικο club είναι αυτό που υποβάλλει σε δοκιμασία τους καινούργιους ? Και μετά μιλάμε για τα καψόνια των γαλονάτων, έστω και όσων έχουν την μικρή τους "σαρδέλλα", στους νεοσύλλεκτους στον στρατό. Και οι άλλοι συμμαθητές τι λένε, το ανέχονται ?

Μαθητική Γροθιά είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο! Έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε αλλά θα φτιάξουν με τον καιρό και με λίγη προσπάθεια. Πέρα από τα τεχνικά εμπόδια, θέλουμε να προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε όλο και περισσότεροι μαθητές και καθηγητές στο διάλογο, ώστε να καταλήξουμε σε έναν όσο πιο δημιουργικό διάλογο μπορούμε.
Η αγκαρία του τζούρα κλαμπ υπάρχει στα σχολεία, δεν ξέρουμε όμως αν υπάρχει γενικά ή αν είναι παράδοση σε μερικά μόνο σχολεία. Οι συνελεύσεις που κάνουμε στο σχολείο κάθε άλλο παρά συνελεύσεις είναι και αυτές περιορίζονται σε άλλα θέματα. Στο δεκαπενταμελές είναι συνήθως οι μάγκες του σχολείου και πως να μην είναι με τη σάπια διαδικασία που εκλέγονται. Η διαδικασία αυτή είναι μεν οι μικρές μας εκλογές, αλλά που στερούνται σχεδόν κάθε νοήματος αφού δεν υπάρχει ουσιαστική συζήτηση όλων των μαθητών ούτε αποδοχή των λιγότερο λαμπερών απόψεων.
Για την αλλαγή μέσα από τη δημιουργία και την ουσιαστική συζήτηση θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε με αφορμή την βουλή των εφήβων στην επόμενη εκπομπή...

tsimbos είπε...

Πολύ σοβαρό το θέμα των συνελεύσεων αγαπητή μαθητική γροθιά, της ανυπαρξίας ουσιαστικής συζήτησης σ' αυτές, της παρουσίασης και ανάπτυξης των απόψεων και του τρόπου εκλογής των εκπροσώπων. Βέβαια το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστική "επιτυχία" των μαθητικών συνελεύσεων, αφού η ίδια και σε χειρότερη ακόμη έκταση συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα σωματεία και συνδικαλιστικούς χώρους. Αλλ' αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε απαθείς και αδρανείς, το εντελώς αντίθετο νομίζω, οφείλουμε να το φέρνουμε στην επιφάνεια, να αναδεικνύουμε τις αδυναμίες μας και να το συζητάμε, ώστε τουλάχιστον να διατηρούμε ζωντανή και ξεκάθαρη την σκέψη μας και λίγο λίγο, συζήτηση με την συζήτηση, έρχεται και το αποτέλεσμα, μπορεί όχι θεαματικό, αλλά είπαμε, κάθε αλλαγή προϋποθέτει σειρά μικρών και επί μέρους αλλαγών που ραγίζουν βήμα-βήμα το σύνολο ! Άρα κάθε συζήτησή και προσπάθεια σας προς την θετική κατεύθυνση κινείται και την περιμένουμε !